O Nama

Jeste li znali?

1 Golf jedan od najstarijih sportova u povijesti Počeci golfa bilježe se u Škotskoj u 14. stoljeću. Prvi igrači su bili pastiri koji su na prostranim škotskim pašnjacima čuvali ovce.
2The Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews Godine 1854. osnovan je danas najstariji aktivni golf klub na svijetu. Klub je sačinio prva pisana Golf Pravila koja vrijede i dan danas.
3 Golf je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu uz nogomet i košarku. Golf je jedan od rijetkih sportova koji je uspio sačuvati razliku između profesionalizma i amaterizma.

golf oprema

 

Više
o nama

GC Zagreb

Koncem 1995. godine grupa golfera i uglednih businessman-a odlučila je osnovati novi golf club s ciljem stvaranja svih uvjeta: igrački kadar, sredstva, stručni rad, a sve u svrhu postizanja vrhunskih rezultata.
Klub je nazvan Golf Club “Zagreb”, a Osnivačka skupština je održana 23. siječnja 1996. godine. Golf club Zagreb je najstariji golf klub u Zagrebu, sljednik Golf kluba Zagreb osnovanog 30. studenog 1929.

Uprava kluba

Predsjednik: Bruno Badurina.
Dopredsjednik:
Nikola Smoljenović.
Tajnik:
Nikola Žufika.
Likvidator:
Ranko Potkonjak.
Izvršni odbor:
Bruno Badurina, predsjednik; Dragutin Kasapović, član; Mladen Kirin, član; Krešimir Žnidarić, član; Ranko Potkonjak, član; Mišo Obranović, član; Igor Capan, član.
Nadzorni odbor:
Nina Milas, Nikola Žufika, Zvonimir Jurjević.
Stegovna komisija:
Zoran Milas, Goran Mileta, Petar Milas.
Predstavnik u HGS:
Bruno Badurina, Predstavnik u ZGU: Nikola Smoljenović.

Pročitaj više